SOLO TEATRO SPEKTAKLIUI „UNĖ“ – „GRAND PRIX“ DIPLOMAS TARPTAUTINIAME TEATRO FESTIVALYJE DRUSKININKUOSE

      Druskininkuose 2020 m. rugpjūčio 5-15 d. vyko VI-sis tarptautinis teatro festivalis „Druskininkų vasaros teatro sankryža“. Šįmet, sudėtingomis pandemijos sąlygomis, be lietuviškų spektaklių festivalio organizatoriams pavyko pasikviesti svečius iš iš Vokietijos ir Latvijos – dalyvavo teatras iš Rygos „Sidabrinis amžius“ bei žinomas latvių aktorius Andris Bulis su monospektakliu „Feisbukas. Life“. Taip pat atvyko teatras iš Štutgarto „Boris und Konsorten“, pristatęs spektaklį pagal M.Ravenhilo pjesę „Produktas“. Festivalio spektaklius vertino tarptautinės žiuri nariai, kurioje dalyvavo lenkų teatro kritikas Andriej Moskvin ir teatrologė bei žurnalistė iš Estijos Eteri Kekelizdė.

    Džiugi žinia: festivalio „Grand Prix“ diplomas atiteko Solo teatro spektakliui „UNĖ“ (pjesės autorė, režisierė ir atlikėja Birutė Mar).  Pjesė „UNĖ“, sukurta pagal legendinės lietuvių aktorės ir režisierės Unės Babickaitės dienoraščius, 2009 m. pateko tarp nacionalinio dramaturgų konkurso “Versmės” nugalėtojų, o 2010 m. Birutė Mar pastatė šią pjesę Nacionaliniame dramos teatre ir 2010 m. laimėjo „Versmių“ festivalio žiūrovų simpatijų prizą (2010-2016 m. „Unė“ buvo rodoma LNDT). Spektaklis taip pat įvertintas Grand Prix tarptautiniame monospektaklių festivalyje „Zvaigzdne“ Rygoje 2011 m.; parodytas tarptautiniuose teatro festivaliuose Kijeve, Maskvoje, Vroclave, Kylyje.  2018 m. “UNĖ” atnaujinta SOLO teatre.    

     „Džiaugiuos, kad įkurto Solo teatro ir atsinaujinusios kūrybinės komandos dėka (prisijungė šviesų dailininkas Audrius Jankauskas, video menininkas Karolis Bratkauskas) pavyko spektaklį „UNĖ“ prikelti, – sako Birutė Mar. – Neabejoju, kad Unė Babickaitė – asmenybė, kurios stipri kūrybinė energija tebesklinda ir šiandien. Neatsitiktinai Unės tėviškėje Kupiškyje atsirado ir U. Babickaitės atminimui skirtas profesionalių teatrų festivalis „Art Do“, vykstantis jau kelintus metus. Unės gyvenimas liudija kūrybos prasmę, jos dienoraščiai spinduliuoja kūrybos džiaugsmą ir žmogišką išmintį, verčia susimąstyti apie kūrėjo-visuomenės santykį prieš šimtmetį ir dabar. O taip pat nusišypsoti, supratus, kad nedaug kas tepasikeitė…“

    Solo teatro komanda džiaugiasi spektaklio įvertinimu Druskininkų festivalyje, Unė vėl scenoje – su nauja kūrybine jėga!     

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *